Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Οι τράπεζες κάνουν αγώνα δρόμου για το ποια θα προσφέρει το χαμηλότερο σταθερό επιτόκιο -για ένα, δύο χρόνια ή το πολύ 3 χρόνια - στεγαστικού δανείου. Στο 3% η μία, στο 2,8% ή ακόμα και το 2,5% έρχεται η απάντηση από τον ανταγωνισμό. Όλα γίνονται για την προσέλκυση πελατείας και κυρίως για εκείνους τους δανειολήπτες οι οποίοι μεταφέρουν τις οφειλές τους από τράπεζα σε τράπεζα, προσδοκώντας σε καλύτερη τιμολόγηση και ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής.
Την ίδια ώρα η κρίση που ξεκίνησε από τα subprime δάνεια προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στις διεθνείς αγορές, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος
Οι τράπεζες διεκδικούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο. Οι τράπεζες Alpha και Eurobank ανακοίνωσαν σταθερό επιτόκιο 2ετίας στο 3,5%. Επιτόκιο 3,65% σταθερό για 2 χρόνια προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Millennium. Στο 3,7% το σταθερό επιτόκιο 2ετίας για την Εθνική, την Τράπεζα Κύπρου και την HSBC. Στο 3,85% για 2 χρόνια) η προσφορά της Marfin και της Probank και ακολουθούν με 3,95% η Εμπορική και η Γενική Τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει 3,95% για 3 χρόνια. Το χαμηλότερο σταθερό επιτόκιο για 1 έτος έχει η Marfin και είναι 2,5%, η FBB δίνει 2,80%, η Citibank 2,9%, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 2,95% και η Εθνική Τράπεζα 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: